Nog niet op vakantie geweest of heb je een andere vakantie gepland? Nu is het tijd om te ontspannen! Ontdek de 5 redenen waarom reizen buiten de toeristische periodes echte voordelen heeft.

Reis goedkoper

In het hoogseizoen kunnen de prijzen tot wel 50% dalen, zowel wat betreft de prijs van vervoerbewijzen als voor vakantieverblijven. Hetzelfde principe wordt toegepast voor de verschillende activiteiten die u ter plaatse worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld de kabelbanen. Als gevolg hiervan geeft u de helft minder uit dan normaal wanneer u besluit om in het laagseizoen te reizen.

Ontspannen reizen

Afgezien van de natuurlijk ontspannende en verkwikkende omgeving van de berg, zijn de lokale bevolking die u ter plaatse ontmoet doorgaans gastvrijer. Wat toeristische professionals betreft, ze zijn ook minder gestrest omdat ze minder werk hebben. Het stelt hen ook in staat om u een warmer welkom te geven en meer tijd om u rond te leiden. Reizen in het laagseizoen betekent ook het vermijden van lange reizen waarbij je in een uur maar één centimeter vooruit komt. Er is minder stress en minder drukte. Je neemt de tijd om van de reis te genieten en bovendien ben je sneller op je bestemming.

Reizen zonder toeristen

Heb je niet dat gevoel van verstikking als er te veel toeristen om je heen zijn? Op het eerste gezicht zijn we blij een plek te vinden waar animatie hoogtij viert. En tot slot willen we liever stil zijn en genieten van een geluidsvrije vakantie. Het vermijden van toeristen is zeker een van de beste redenen om in het laagseizoen op vakantie te gaan. En wat is er mooier dan te genieten van een plek waar je alle foto’s kunt maken die je wilt, zonder mensen om je heen?

Reis met meer beschikbaarheid

Wanneer je in het laagseizoen op vakantie gaat, is dit natuurlijk niet voor iedereen het geval. Je hebt dus meer keuze qua beschikbaarheid. Als je zoveel geluk hebt, is dit perfect voor jou, je kunt gaan waar en wanneer je maar wilt.

Authentiek reizen

Als je buiten het seizoen gaat, kun je je volledig onderdompelen in de lokale sfeer en cultuur. We zullen de lokale bevolking meer ontmoeten, we zullen de authenticiteit van de plaats, zijn levenstempo ontdekken, ver weg van de toeristische sfeer die misschien te commercieel vinden.

Boek nu uw accommodatie in de bergen in Zwitserland of Frankrijk!