Sneeuw doet zijn intrede in onze Zwitserse Alpen. Het is tijd om je huis voor te bereiden op een gezellige sfeer en klaar voor de winter. Zeker, de alpendecoratie en chaletgeest van uw accommodatie brengen een onmiskenbare charme in uw interieur. Het is echter mogelijk om een ​​modern tintje te geven met behoud van deze cocooning en berggeest door te spelen met de codes die de voorkeur geven aan een overwicht van hout, een neutraal palet en een gemeubileerde buitenkant. Het bewijs in 5 ideeën.

1. Hout, dierenhuiden en bont

Het dierenhuideffect, bont of zelfs hout zijn elementen die vaak worden aangetroffen in decoraties in alpine stijl. Accessoires, poefs en plaids van imitatiebont of koeienhuid zijn daarom gemakkelijk te vinden tegen lage prijzen. Ga zitten, zet een goede thee of een warme chocolademelk klaar en steek een open haard aan. Cocooning-sfeer gegarandeerd.

2. De essentiële open haard

De houten open haard in een bergaccommodatie is een must in de inrichting van een chalet. Dit brengt warmte in de kamer, maar ook een gevoel van cocon, gezelligheid en comfort. Het zachte, natuurlijke licht van het vuur verzacht de sfeer in de stijl van een bergchalet en maakt het aangenamer.

3. Een neutraal palet

Hout is een belangrijk element voor een bergchalet, wat het een rustieke en vintage uitstraling geeft. Meubels die ook van hout zijn, kunnen een chalet echter wat eentonig maken. Het is daarom belangrijk om de houtkleuren van het chalet te variëren met meer neutrale kleuren zoals wit of crème, vooral op bepaalde muren of vloeren. Hierdoor ontstaat de illusie van een grotere en overzichtelijkere ruimte, wat ideaal is voor het ontspannende effect van een chalet.

4. Een minimalistische inrichting

Uw accommodatie is over het algemeen een tweede huis. het is daarom beter om je ruimte niet te rommelig te maken en de inrichting eenvoudig genoeg te houden. Ook is het belangrijk om te kiezen voor een minimalistisch en intelligent design, zoals bijvoorbeeld meubelen die meerdere toepassingen kunnen hebben.

5. Het landschap

De indeling in de bergen buiten is een van de belangrijkste criteria voor gasten. Ze zoeken inderdaad vaak een ontspanningsruimte, een plek om met een groep rond een barbecue, een vuur of in een jacuzzi te verzamelen. Voor kleinere budgetten is een tafel en stoelen om in de zomer buiten te kunnen eten al een goede investering waarmee u uw exterieur kunt verfraaien.

Voor meer informatie over het renoveren van uw woning, neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag of plannen een verbouwing met onze interieurexpert.

Neem contact op