Activiteiten in Veysonnaz

Voor liefhebbers van wandelen en hardlopen


Veysonnaz zit vol met plekken om te ontspannen, wandelen en zelfs rennen voor de meer atletische. Onze favoriete wandeling deze lente en zomer is de Tour du Mont-Rouge, tussen de Val d’Hérémence en de Vallon de Nendaz. Kom en bekijk dit prachtige panorama met familie of vrienden. De Bisses de Vex of de Tour de Mayens zijn ook uitstekende plekken voor een aangename wandeling in het bos en om Veysonnaz en zijn omgeving te verkennen! Voor degenen die meer van snelheid en sport houden, zijn er verschillende trailcursussen open voor alle niveaus.


Om te ontspannen in de buitenlucht


Neem de tijd om een ​​pauze te nemen en neem wat tijd voor uzelf. Het Veysonnaz Yoga-parcours stelt je in staat om te ontspannen en deze discipline te beoefenen in het Magrappé-bos. Dit parcours is geschikt voor jong en oud dankzij de aanpak van Petit Yogi. Meditatie is een discipline die concentratie vereist, het vermogen om te ademen en te ontspannen terwijl de spieren worden versterkt. Wat is er mooier dan terug te keren naar de bronnen omringd door bergen.

Pour un peu de vitesse


Wel of niet geïnitieerd met mountainbiken of elektrische fiets? Profiteer van de komst van zonnige dagen om in het zadel te kruipen! Bij onze partner Neige Aventure kun je zelfs lessen volgen bij gediplomeerde instructeurs. De step is ook een nieuwe ervaring die je vanaf 10 jaar met je gezin kunt uitproberen. Leuke ontdekking!

Activiteiten in Nendaz

Voor familiemomenten aan het water


De bissen zijn de irrigatiekanalen van onze Walliser geschiedenis. Voor alle leeftijden zijn de Bisses de Nendaz heerlijke plekken om te wandelen in het bos of aan het water. Over het algemeen zijn de paden begaanbaar van de lente tot de herfst, behalve de Bisse du Milieu die het hele jaar door begaanbaar is! Voor winterwandelaars kunt u zich ook op sneeuwschoenen in de bissen wagen. De bissen zijn een symbool van het Wallis en vooral van de Nendards omdat ze controle hadden over het water. De paden van de bisses vertegenwoordigen een zeer authentiek aspect van onze prachtige regio en laten u deze in al zijn vormen ontdekken.

Om Nendaz te ontdekken tijdens een wandeling


In de regio Nendaz zijn veel wandelingen mogelijk gedurende de seizoenen. Ontdek de bissen, maar ook het beeldenpad rond Haute-Nendaz. Tijdens een mooie wandeling kunt u bergdieren spotten en zelfs deelnemen aan een speurtocht voor de kleintjes! Een andere speurtocht vindt plaats in de Japanse tuin rond de Gentiane Pass. Je kunt zelfs op blote voeten lopen als je wilt. Ja het is mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is naar het blote voetenpad te gaan vanaf Siviez voor een spannend familiemoment! Ontdek Nendaz tijdens een wandeling door meerdere wandelingen en gemarkeerde paden voor alle leeftijden!

Voor sensatiezoekers en hoogteminnaars


Heeft u geen hoogtevrees? Dan is deze activiteit iets voor jou. Ontdek de via ferrata of via cordata van Nendaz en observeer onze regio vanaf de hoogte. Deze sportieve ervaring stelt u in staat spanning te beleven en prachtige landschappen te observeren. Met name de via ferrata is een van de hoogste in Zwitserland, namelijk die van Gentianes. Het biedt 2 banen met een adembenemend uitzicht op de Alpen. Aan je karabijnhaken!