Met het gezin naar de Alpen
We hebben tips voor je opgesteld
zodat je een magische vakantie hebt met de kinderen

Klaar om te dromen?


De wintervakanties beginnen zich te organiseren zodra de herfst op de voorgrond treedt. Het is belangrijk om afgestemd te zijn op uw organisatie om een ​​onvergetelijke familie-ervaring in de bergen te beleven. Wij hebben de antwoorden op uw vragen!

Het juiste skigebied kiezen

Check de resorts die het Famille Plus toeristenlabel hebben. Met dit label kunt u een wintersportresort kiezen dat geschikt is voor het hele gezin. Het selecteert de Franse en Zwitserse gemeenten die zich er in het bijzonder toe verbinden om criteria inzake opvang, huisvesting, uitrusting, veiligheid, activiteiten, diensten en milieu na te leven.

Kies je accommodatie verstandig


De locatie van uw accommodatie is essentieel voor een ideaal verblijf met uw gezin. Kies daarom bij voorkeur voor een accommodatie dicht bij het centrum en winkels, zodat u niet met de auto naar buiten hoeft om uw boodschappen te doen. Het is ook heel praktisch om onder aan de piste te overnachten, je hoeft alleen maar je ski’s aan te trekken als je je droomhuis verlaat! Vergeet niet te informeren naar babyspullen zodat u volop kunt genieten van uw verblijf, alsof u thuis bent!

Geschikte apparatuur plannen


In de bergen is het in de winter soms moeilijk om geschikte uitrusting voor het hele gezin te vinden. Het ideaal is om twee outfits voor de sneeuw te plannen: een warme outfit die met name zal worden gebruikt voor games en rollen in de sneeuw en een meer technische outfit die zal worden gebruikt om te skiën. De sleutel is om kleding in lagen te kunnen leggen, zodat je jezelf kunt ontbloten als je het te warm hebt of wanneer je binnen een goede raclette gaat eten na een dag skiën.

Organiseer activiteiten speciaal voor kinderen

Walks, snowshoes, sledging, skiing, ice skating, snowball fights, sled dog racing, your children will be more than delighted to spend the holidays in the mountains! Treasure hunts, discoveries of historic villages or even tastings of local products, there is something for everyone in the Alps! Take the opportunity to diversify your activities, your toddlers will say thank you!